• Kumluca http://www.booked.net/
    +16°C

Haber


17

 Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından öğrencilere “Tarımsal üretimde girdi maliyetlerinin çıktılar üzerindeki etkileri ve çözüm önerileri” konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Başkanımız Fatih DURDAŞ katıldı.
Seminerde öğrencilere hitap eden Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih DURDAŞ, Borsanın hizmet alanlarını, görevlerini ve işleyişini anlatarak sözlerine başladı. Konuşmasına sera kurulum maliyetleriyle devam eden Durdaş, domates ve biber maliyetleriyle devam ederken dekar başına ne kadar verim alınacağını, ortalama maliyetlerinin ne kadar olacağına yer verdi. Ayrıca bu ortalamalarla çiftçinin dekarda eline geçecek olan kazancı anlattı. Sonrasında ise mevcut hal yasası ve yeni hal yasasına değinerek sözlerine üniversite yönetimine teşekkür ederek son verdi.
Kumluca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İlker Sönmez, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı seminer sonrası, okul müdürü Sönmez tarafından, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih DURDAŞ’ a teşekkür belgesi takdim edildi.

Okunma Sayısı: 1509
resim