• Kumluca http://www.booked.net/
    +16°C

Haber


14

Kumluca Ticaret Borsası öncülüğünde Kumluca’da bulunan STK’lar Antalya’da yaşayan SMA Ölümcül Kas Hastası Mustafa Yağız için kampanya başlatıldı.

Kumluca Ticaret Borsasında gerçekleşen kampanyaya, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, Kumluca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selçuk Çınar, Kumluca Esnaf kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Şaban Eren, Kumluca Ulaştırma Hizmetleri Şoförler Odası Başkanı Bayram İğneli, Kumluca Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Rahmi Açıkyürek, Kumluca Sanayi Sitesi Başkanı Durmuş Tomaç, Finike Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İsmail Karataş katıldı.

“mustafayağızanefesol” adlı kampanyada, sosyal medya üzerinden Mustafa Yağız ve Ailesinin de katıldığı canlı yayın yapıldı.

Canlı yayında, Mustafa Yağız’ın, trakestomi şeklinde (Boğazdan açılan nefes yolu) nefes aldığını, beslenme tüpü ile beslendiğini, tedavisi dünyanın en pahalı ilacı olan, 2 Bin 300. 000 Dolar Zolgensma ile mümkün olduğu, Zolgensma ilacı eğer 13.5 kilograma kadar alınırsa bebek % 99 iyileşme imkanı sahip olduğunu, Mustafa Yağız’ın şu ana kadar 12.2 kilogram olduğunu, eğer son 1.2 kilogram alırsa tedavi şansını kaybedeceği, tedavi şansını kaybetmemek için aç yaşadığını, çocuklarımızın parkta oynayıp, onun tek yaşam alanının yatağı olduğunu, annesinin yaptığı hiçbir yemeği yeme şansının olmadığını, SMA kas hatası olduğu için Mustafa’nın tüm kaslarının yavaş, yavaş eridiğini, sırtında skolyozu oluştuğunu, ağrılara artık minik vücudunun dayamadığını, sürekli yattığı için tüm vücudunda yatak yaralarının oluştuğunu, küçücük vücudunda kocaman acılar yaşayan Mustafa’yı yaşatmanın biz insanların elinde olduğu vurgulandı.

Temsili bayramlık olarak belirlenen 100 TL vererek te olsa Mustafa Yağız’ın tedavisine katkı sağlayabileceğimiz vurgulandı.


 



Okunma Sayısı: 665
resim