• Kumluca http://www.booked.net/
    +16°C

Haber


18
Kumluca Meslek Yüksekokulu ve Kumluca Ticaret Borsası narenciye bahçelerinde verimliliği artırmak amacıyla bahçe çavuşları ve budama işçilerine yönelik Turunçgillerde Budama Eğitimi düzenledi. Öğr. Gör. Lokman Altınkaya tarafından şekil, verimlilik ve gençleştirme başlıkları altında verilen eğitimler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleşti. Eğitimlere katılım sağlayan çavuş ve budama işçilerine eğitim sonunda Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. H. Kürşat Çelik ile Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Durdaş tarafından katılım belgesi verildi.

Bölge olarak narenciye üretiminde en verimli coğrafyalardan birisine sahip olduklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanımız Fatih Durdaş Fatih Durdaş, turunçgillerde doğru bilgi ve teknikle budamanın önemli olduğunu söyledi.

Durdaş, “Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu ve Kumluca Ticaret Borsamız işbirliği ile narenciye bahçelerimizde budama yapan bahçe çavuşları ve işçilerimize yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler düzenledik. Bahçe çavuşlarımız uzun yıllardır geniş havzalı bahçelerde budama yapmakta olup sektörde oldukça tecrübelidir. Ancak onların yanı sıra işçilerimizde var. Kalifiyeli çalışanların yanında tecrübe sahibi olmayanlarda mevcut. Bu eğitimleri düzenleme amacımız çavuşlarımız ve işçilerimizin bilimsel, akademik ve teknik donanıma sahip alanında uzman öğretim elemanlarımızdan aldıkları eğitimlerle sahadaki budama tecrübelerine katkıda bulunmak, bu sayede portakal ve narenciyede verimin görülebilir anlamda artmasını sağlamaktır. Umarım faydalı bir eğitim olmuştur. Narenciye bahçelerimize olumlu yansıyacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. H. Kürşat Çelik’te, “Kumluca ve bölge tarımına katkıda bulunmak adına işbirliği içerisinde bulunduğumuz Kumluca Ticaret Borsası ile düzenlediğimiz eğitimler hem verimli hem de keyifli oldu. Kumluca için, yöremiz için çalışıyoruz. Değerli başkanımız Fatih Durdaş ile birlikte yeni iş birliği projeleri üzerine konuşuyoruz, önümüzdeki zaman diliminde her birisini hayata geçirmek için planlamalar yapıyoruz. Akademik anlamda alanında uzman öğretim elemanı kadromuzla üniversitenin kuruluş amaçlarına ve toplumsal katkı sağlama hedeflerini gerçekleştiriyoruz” dedi.








Okunma Sayısı: 186
resim