• Kumluca http://www.booked.net/
    +16°C

Haber


01
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleleri’nde “TOBB 79. Genel Kurulu” kapsamında 365 Oda/Borsa Başkanı ve delegelerin oyları ile organ seçimleri yapıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden başkan seçilirken Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Durdaş TOBB Tarım Kurulu’na seçilerek güven tazeledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleleri’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan TOBB 79. Genel Kurulu, 365 Oda/Borsa Başkanı ve delegenin katılımıyla düzenlendi.

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Durdaş, Kumluca Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olarak aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Tarım Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü söyledi.

TOBB 79. Genel Kurulu organ seçimlerinde Tarım Kurulu üyeleri olarak güven tazelediklerini belirten Durdaş, “Bu görevin bize yüklediği sorumluluğu biliyoruz. Kumluca Ticaret Borsası, bölge tarımında yaşanan her türlü meseleyi merkezi bürokrasiye ve siyasi platformlara taşıyabilen, ilkeli, çözüm odaklı bir kurum anlayışı ile ana aktör konumundadır” dedi.

Antalya’da ki örtüaltı üretimin ülke üretiminin yarısına tekabül ettiğini, domates ve biber gibi pek çok sebzenin ise üçte ikisinin burada yetiştiğine dikkat çeken Durdaş, Antalya ürettiğini başta ülke geneline, sonrasında Avrupa ve dünyanın pek çok noktasına ulaştırmada oldukça başarılıdır” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanımız Fatih Durdaş şunları kaydetti:

“Kumluca Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olarak aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarım Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorum. Batı Antalya ilçeleri arasında Ticaret Borsası olarak hizmet veren tek kurum Borsamızdır. Bürokrasimizle, Antalya milletvekillerimizle sürekli olarak temas halindeyiz. Narenciyenin ve seracılığın başkentiyiz. Çiftçimiz, üreticimiz gerçekten çok çalışkan. Bölge olarak tarımı önemsiyor, dünya standartlarında üretim yapıyoruz. Örtü altı sebze üretiminde, dikimden üretime, üretimden hasada sürecin her aşamasında çeşitli sorunlarla karşılaşılması elbet kaçınılmazdır. Narenciye de aynı durum söz konusu. Borsamız, bölge tarımında sorun teşkil eden en küçük konuda dahi elini taşın altına koymaktan geri durmaz. Meseleyi sektördeki tüm paydaşları kapsayacak şekilde değerlendirir, en seri şekilde çözüme kavuşturulması için biz devreye gireriz. TOBB Tarım Kurulu’nda görev almamız sebebiyle çiftçi, komisyoncu esnafı, tüccarlar ve ihracatçı firmalar ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Özellikle hal yasası, sebze meyve ihracatında sınır ve kota, fiyat ve istikrarda oluşan sorunları doğrudan Tarım ve Orman Bakanımız ile Ticaret Bakanımız ile görüşüyoruz. Uzlaşmacı, anlaşılabilir bir yaklaşımla yaşanan sıkıntıları aktarıyoruz. Netice alana kadar da takibini sürdürüyoruz. Türkiye’nin tarımsal üretimde katma değer kazanmasına öncülük ediyoruz. Bize her konuda destek veren, TOBB 79. Genel Kurulunda tekrar başkan seçilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na görevlerinde muvaffakiyet diliyor, sektördeki tüm paydaşlarımız ve Türk İş Dünyası adına teşekkür ediyorum.”



Okunma Sayısı: 177
resim