• Kumluca http://www.booked.net/
    +16°C

Haber


19
Kumluca Ticaret Borsası Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG’u teslim aldı.

Kumluca Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Durdaş, Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG’u teslim almanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

TOGG’un teslimat sırasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde 81 ilden 365 Oda ve Borsa Başkanının kuraları ile belirlendiğini açıklayan Fatih Durdaş, “Kura sıralaması neticesinde yerli ve milli otomobilimizi meclis üyelerimizle birlikte teslim almış olduk. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından üretilen TOGG ülkemiz için müthiş bir gurur kaynağı. Küresel ekonomide taşların yerinden oynadığı, bütün dünyanın pandemiyle uğraştığı bir dönemde TOGG’un yatırımları hız kesmeden devam etti. Bugün ise yüzde yüz elektrikli, çevre dostu otomobilimizi yollarda görmeye başladık. Türkiye’nin, Türk mühendislik kabiliyetlerinin, Türk sanayisinin bu noktaya gelmiş olmasından dolayı gururluyuz. Cumhuriyetimizin 100. yılında borsamıza kazandırdığımız içinde çok mutluyuz. Ülkemizin otomobil hayalinin gerçeğe dönüşmesine öncülük eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Birlik Başkanımız ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun değerli temsilcilerine, Türk mühendislerine ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Yerli ve milli otomobilimiz TOGG Kumluca Ticaret Borsamıza, bölgemize ve Kumluca’mıza hayırlı olsun” dedi.



Okunma Sayısı: 245
resim