• Kumluca http://www.booked.net/
    +16°C

Haber


25
Kumluca'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Anaokulu ve Laika-Orhan Günay Halk Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kumluca Anaokulu ve Kumluca'lı hayırsever iş adamı Murat Hüdavendigar Günay tarafından yaptırılan Laika-Orhan Günay Halk Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü sayesinde, “81 İl’de 81 Okul” projesinin tamamlanmasının ardından “154 İlçede 154 Yeni Okul” sloganıyla, Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası bulunan ilçelerde TOBB Okul yapımı projeleri hayata geçirilmişti. Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun vizyonu ve desteği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin finansmanıyla Kumluca'da 12 derslikli modern bir Anaokulu kazandırılıyor.

Karşıyaka Mahallesin'de temeli atılan 12 dersilikli Laika-Orhan Günay Halk Eğitim Merkezi ise geçmiş dönem Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapan hayırsever iş adamı Murat Hüdavendigar Günay tarafından yaptırılıyor. Halk Eğitim Merkezi'ne Günay'ın anne ve babasının ismi verildi.

Dualar eşliğinde temeli atılan TOBB Anaokulu ve Laika-Orhan Günay Halk Eğitim Merkezi'nin tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edileceği belirtildi.




Okunma Sayısı: 88
resim